Kto może pomóc

Wszytko o foliach przeciwsłonecznych, parametry folii, redukcja promieni przepuszczalność światła, folie lustrzane, "efekt lustra", obniżenie temperatury latem, izolacja termiczna zimą, jak dobrać filię do pomieszczenia
Scyzor

Kto może pomóc

Post autor: Scyzor »

Witam, poważnie zastanawiam sie nad montażem folii w oknach mojego mieszkania, chciałbym jednak uzyskac porade w zakresie doboru. Mam okna typu skrzynkowego, tzn każde skrzydło a są ich dwa są rozdzielne. 1. W łazience, gdzie nie ma światła słonecznego - ekspozycja północna zachodzi konieczność ograniczenia wglądu do pomieszczenia z sasiedniej posesji- dot. szczególnie gdy zapalane jest światło.

2.Pokój z ekspzycją pólnocno-zach - drzwi balkonowe, ten sam typ okna co w łazience, zachodzi potrzeba ograniczenia wglądu z sasiedniej posesji, bez ograniczenia dopływu światła dziennego,

3. Pokój z ekspozycją południową- dużo słońca, szyby z uwagi na ich wiek maja szpecące je refleksy, które szczególnie w dni słoneczne są widoczne, nie ma potrzeby zasłaniania wglądu, gdyż nikt przed oknami nie mieszka, nie chcę też ograniczenia dopływu światła dziennego a jedynie ukrycie brzydkich szczegółów na szybach.
Zbyszek

Re: Kto może pomóc

Post autor: Zbyszek »

Jeżeli chcesz poprzez folie stworzyć dyskretną przestrzeń w swoim mieszkaniu powinieneś pomyśleć o folii delikatnie lustrzanej . taka folia która ma poświatę srebrną lub złotą
Wtedy folia będzie jeszcze bardziej odbijała blask światła dziennego niż sama szyba . Możesz to osiągnąć stosując folie np R50 Silver Lite Solar.
Folie spowoduje zwiększenie bariery wglądu do pomieszczenia z zewnątrz
ODPOWIEDZ