Witam, poważnie zastanawiam sie nad montażem folii w oknach mojego mieszkania, chciałbym jednak uzyskac porade w zakresie doboru. Mam okna typu skrzynkowego, tzn każde skrzydło a są ich dwa są rozdzielne. 1. W łazience, gdzie nie ma światła słonecznego - ekspozycja północna zachodzi konieczność ograniczenia wglądu do pomieszczenia z sasiedniej posesji- dot. szczególnie gdy zapalane jest światło.
2.Pokój z ekspzycją pólnocno-zach - drzwi balkonowe, ten sam typ okna co w łazience, zachodzi potrzeba ograniczenia wglądu z sasiedniej posesji, bez ograniczenia dopływu światła dziennego,
3. Pokój z ekspozycją południową- dużo słońca, szyby z uwagi na ich wiek maja szpecące je refleksy, które szczególnie w dni słoneczne są widoczne, nie ma potrzeby zasłaniania wglądu, gdyż nikt przed oknami nie mieszka, nie chcę też ograniczenia dopływu światła dziennego a jedynie ukrycie brzydkich szczegółów na szybach.
Kto może pomóc
-
Zbyszek
Re: Kto może pomóc
Jeżeli chcesz poprzez folie stworzyć dyskretną przestrzeń w swoim mieszkaniu powinieneś pomyśleć o folii delikatnie lustrzanej . taka folia która ma poświatę srebrną lub złotą
Wtedy folia będzie jeszcze bardziej odbijała blask światła dziennego niż sama szyba . Możesz to osiągnąć stosując folie np R50 Silver Lite Solar.
Folie spowoduje zwiększenie bariery wglądu do pomieszczenia z zewnątrz
Wtedy folia będzie jeszcze bardziej odbijała blask światła dziennego niż sama szyba . Możesz to osiągnąć stosując folie np R50 Silver Lite Solar.
Folie spowoduje zwiększenie bariery wglądu do pomieszczenia z zewnątrz