Czy folie carbon wykleja się tak samo jak folie zwykłą , tzn czy taka samos się układa na samochodzie
folia carbon jest grubsza i ma nierówności jest porowata by imitować powierzchnie trójwymiarowa
czy przy montażu ma to jakieś znaczenie ?
czy ma ktoś jakieś doświadczenie ?
Folia Carbon
Re: Folia Carbon
zdecydowanie tak samo nakładamy folie carbon jak każdą inną folie na karoserie
dobrej jakości folie na karoserie ładnie się dopasowują do kształtu nadwozia samochodu
dobrej jakości tzn folie wylewane a dobrym klejem "odrywalnym' lub "kanalikowym"
montaż standardowo przy użyciu suszarki do włosów , podgrzewamy delikatnie folie i naciągamy na dany element
folia powinna się rozciągać i dopasowywać do kształtu danego elementu np błotnika lub drzwi .
dobrej jakości folie na karoserie ładnie się dopasowują do kształtu nadwozia samochodu
dobrej jakości tzn folie wylewane a dobrym klejem "odrywalnym' lub "kanalikowym"
montaż standardowo przy użyciu suszarki do włosów , podgrzewamy delikatnie folie i naciągamy na dany element
folia powinna się rozciągać i dopasowywać do kształtu danego elementu np błotnika lub drzwi .
-
Rezus
Re: Folia Carbon
ja zakładałem folie carbon 3D , montaż bez problemu w ciepły słoneczny dzień folia prawie sama się układała
jedynie gdy kładłem na dachu musiałem się troszkę przyłożyć
auto wygląda super polecam Folia do karoserii karbon 3D.
jedynie gdy kładłem na dachu musiałem się troszkę przyłożyć