Witam serdecznie.
Piszę z prośbą o pomoc z dobraniem folii do pokoju na poddaszu. Dla lepszego zobrazowania załączam rysunek pokoju:
Jak widać pokój usytuowany jest tak, że w lecie przy obecnych upałach mam bardzo ciepło w środku. Mimo zakrycia okna dachowego samochodową matą przeciwsłoneczną oraz zasłoniętymi roletami w pokoju mam 30-32*C gdzie na zewnątrz jest ponad 36*C. Okno dachowe postanowiłem okleić folią Silver 35 lub ciemniejszą o ile taka istnieje. Problem pojawia się z oknem balkonowym, chciałbym, aby zatrzymywała dużo ciepła, ale również chciałbym w zimie mieć jednak trochę tego światła w południe. Druga sprawa to pozostali domownicy próbują mnie przekonać, abym nie dawał bardzo ciemnej, ponieważ chcą żeby przynajmniej "firanki" było widać z zewnątrz Proszę o podpowiedź jaka byłaby najodpowiedniejsza. Niestety nie mam w okolicy żadnej firmy, która owe folie ma w sprzedaży przez co nie mogę porównać.
Druga sprawa przeglądając aukcje na allegro znalazłem dwóch sprzedawców z foliami lustrzanymi wewnętrznymi o zewnętrznymi i teraz pytanie, która będzie lepiej ograniczała ciepło do pomieszczenia?
Jeżeli można to prosiłbym o linki z aukcjami/firmami, które mają dobre folie i pomogą mi zwalczyć gorąc w pokoju.
P.S. Jeżeli na forum jest jakiś sprzedawca takich folii również bym prosił linki do swoich produktów.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.